עבודות אחרונות שהועלו לאתר
  כל מה שחם
 
GRAZIE ITALIA

מחלבות גד מציינת 30 שנים לגבינת המוצרלה על שילוט חוצות ברומא

זה קרה לפני 30 שנה. המטבח הישראלי של אותן שנים היה רחוק שנות אור ממה שקורה היום. שוק הגבינות התבסס על גבינות מקומיות ולא הכירו פה בארץ גבינות מהעולם, אפילו לא את המוצרלה האיטלקית שכבר הייתה אז נפוצה בעולם הגדול. עזרא כהן, אז צעיר בתחילת דרכו, נסע לאיטליה בחיפוש אחר מכונה שתסייע לו לייצר קשקבל וגילה להפתעתו במחלבה איטלקית קטנה את המוצרלה. טעימה אחת הספיקה לגרום לו להבין שיש פה גבינה שהישראלים חייבים להיחשף לה. ואחרי חודשים של למידה באיטליה חזר לארץ חדור אמונה וחזון לייצר ולשווק את המוצרלה בישראל. הוא כיתת רגליו מפיצרייה לפיצרייה ממסעדה איטלקית אחת לשנייה ולימד את השפים הישראלים להכיר את נפלאות המוצרלה. זו הייתה תחילתה של המהפכה הקולינרית בישראל שאחריה עתידות לבוא עוד רבות.
היום, בחלוף שלושה עשורים, שוק המוצרלה במסעדות ובמטבח הביתי נמצא בגידולים עצומים וכל פיצרייה נחשבת מכבדת את הפיצה שלה בגבינת מוצרלה.
לרגל חגיגות 30 שנה למוצרלה של גד, יוצאת המחלבה במסגרת החגיגות במהלך שיווקי נרחב הכולל מתיחת פנים לחנות המפעל הממוקמת בסמוך למפעל המיתולוגי בבת ים ובה ניתן להשיג בלעדית את גבינת הבוראטה של גד, אשר נחשבת למוצרלה המשובחת ששמה הולך לפניה, ואשר אותה לא ניתן להשיג ברשתות השיווק השונות אלא בחנות המפעל בלבד. כאשר גולת הכותרת של החגיגות, מגיעה בדמות שילוט חוצות ברומא, איטליה.
במחלבות גד החליטו לצאת במהלך ולהודות לאיטלקים על ההשראה שלהם למוצרלה שהייתה הסנונית הראשונה לשינוי פני הקולינריה הישראלית, והיכן ראוי לומר תודה לאיטלקים, אם לא ברומא, בירת איטליה. במהלך השבועיים הראשונים של חודש אוגוסט ייתלה במרכז רומא ברחוב המרכזי via del corso שלט חוצות (באיטלקית ועברית) אשר מודה לאיטלקים על היותם בעבר ועדיין ההשראה של גד למוצרלה. התיירים הישראלים יופתעו משלט החוצות הענק הכתוב בעברית עם הדמות הסבא של גד המוכרת להם מהארץ.




זוהי יריית הפתיחה לחגיגת 30 שנה למוצרלה, חגיגה אשר תימשך עד סוף 2018
את החגיגה ילווה קמפיין גדול בהשקעה של 2 מיליון ₪. והוא יתקיים בכל המדיות וכמובן גם על רצפת המכירה, עם חגיגת מבצעים.

גם בחנות המעדנייה המחודשת של גד, הצרכנים ייהנו מחגיגת מוצרלה ויכלו לרכוש מוצרלה בוראטה (הגבינה אינה נמכרת ברשתות השיווק).
מוצרלה בוראטה – המלכה של המוצרלות הינה גבינת מוצרלה בצורת כדור העשוי מגבן ממולא בקרעי מוצרלה ובבקרם שמנתי עשיר.
הבוראטה נולדה בפוליה שבאיטליה בשנות העשרים של המאה הקודמת ולפני קצת פחות מעשור הפכה ללהיט גם ביתר חלקי העולם. חייבים לאכול אותה אותה טרייה, יומיים שלושה מהיום בו יוצרה. מרבית השפים נוהגים להשאיר לגבינה המופלאה את מרכז הבמה ומשדכים לה חומרים גלם שמחמיאים לטעמה ומרקמה המיוחד.